Παραδοσιακό φαγητό τζόλιες

Ττζόλιες. Χειροποίητα ζυμαρικά που τα αγαπάνε αμέσως μόλις δικιμάσουν  όλοι οι λάτρεις  των ζυμαρικών. Απολαυστικό και μυρωδάτο γεύμα με λιωμένο τυρί και βούτυρο. Στο διαδίκτυο θα βρείτε πολλές συνταγές για να φτιάξετε τζόλιες. Εύκολη συνταγή, νόστιμο φαγητό για όλες τις μέρες και εκδηλώσεις. Εμείς φτιάχνουμε τζόλιες και τις προσφέρουμε στο κοινό που θέλει και αγαπά την παραδοσιακή κουζίνα στο κοινό του Golden Style Catering με διάφορους τρόπους και συνταγές.  Έτσι,  σας προτείνουμε να δείτε  την παρακάτω συνταγή και να δοκιμάσετε να φτιάξετε τις δικές τζόλιες.

Χειροποίητες τζόλιες. Οι τζόλιες είναι ένα παραδοσιακό ζυμαρικό που φτιάχνεται στην Εύβοια στην ευρύτερη περιοχή της Καρύστου είναι σχετικά εύκολο στην παρασκευή του και με απίθανη γεύση, τρώγονται σκέτες με βούτυρο και μυζήθρα ή με οποιαδήποτε σάλτσα μας αρέσει.

Υλικά

  • 750γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
  • 1ποτήρι γάλα φρέσκο πλήρες
  • 1μεγάλο αυγό
  • 1/2κούπα ελαιόλαδο
  • 1κουταλάκι αλάτι
  • 2κουταλιές βούτυρο γάλακτος
10 μερίδες

Οδηγίες

  1. Στον κάδο του μίξερ με τον γάντζο θα βάλουμε όλα τα υλικά μαζί και θα πλάσουμε σε μια εύπλαστη ζύμη, στις ζύμες η ποσότητα από το αλεύρι είναι σχετική και το προσθέτουμε με προσοχή. Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για τουλάχιστον μια ώρα.
  2. Στη συνέχεια σε αλευρωμένη επιφάνεια πλάθουμε σε μακριά κορδόνια, κόβουμε τα κορδόνια ανά 2 εκατοστά και με ένα καλαμάκι σχηματίζουμε βαρκούλες ή με το δάχτυλό μας πατάμε το κάθε κορδονάκι να σχηματιστεί ένα κενό στη μέση, κούφωμα όπως λέμε χαρακτηριστικά.
  3. Σε αυτό το σημείο μπορούμε να βάλουμε τις τζόλιες στην κατάψυξη αφού τις έχουμε απλώσει σε ένα αλευρωμένο ταψί και όταν παγώσουν να τις αποθηκεύσουμε σε σακουλάκι. Αλλά στην περίπτωση που θα τις καταναλώσουμε άμεσα βάζουμε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα (μισό κιλό ζυμαρικό με πέντε λίτρα νερού) προσθέτουμε αλάτι και βράζουμε για 35-40 λεπτά κατεβάζουμε από την εστία και αφήνουμε τις γκόγκλιες μέσα στο νερό γι άλλα 5 λεπτά, στη συνέχεια σουρώνουμε και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο. Σερβίρουμε με την σάλτσα της αρεσκείας σας. 

Πηγή://cookstory